Spelbloggar

Spelbloggar på nätet

Att vilja spela ligger i människans natur. De tidigaste bevisen för att människan har engagerat sig i vadslagning ligger djupt begravna, men det finns klara tecken på att det bedrevs organiserade spel om pengar redan i det gamla Kina. Den kinesiska muren hade till exempel förmodligen inte kommit till om man inte hade lyckats få finansiering genom lotterier.

Idag är det inte bara spel på lotterier som står till buds om man önskar satsa några slantar för att förhoppningsvis vinna några fler slantar. Antalet spelformer är massivt! Betting och poker kan dock sägas vara två av de mest populära spelformerna. Betting kan översättas med vadslagning på sport, medan poker är ett av de mest klassiska kortspelen.

Många spelbloggar fokuserar just på betting och/eller poker. Det finns helt enkelt mer att skriva om dessa två spelformer än vad som finns att skriva om exempelvis lotterier och casinospel. Det finns inga typiska bloggar inom betting och poker – alla bloggare har sin egen inriktning – men man kan urskilja några ämnen som är vanligare än andra.

För betting är det vanligt att spelbloggarna lägger upp sina tips för dagens aktuella sportevenemang, med analyser om varför man tror som man gör. Denna information kan besökarna sedan använda rakt av för sina vad för dagen eller använda som inspiration till att hitta egna spel. Många spelbloggare är också mycket tydliga med att redovisa resultaten av sina spelförslag så att läsarna kan följa med i utvecklingen.

För poker kan man säga att det finns två huvudsakliga kategorier för inläggen, nämligen dels vad som kan kallas för krönikor över dagens eller veckans spelande, och dels pokerteori. Många pokerbloggar uppdateras ofta och utgör en stor källa till kunskap både för nybörjare och proffs. Poker är ju inte bara ett kortspel som bygger på turen. För att bli duktig på poker krävs mängder av kunskap och ett sätt att inhämta information är att läsa pokerbloggar.